SPECIALREA! Fira 5 år med 50 % rabatt!
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Skynda och använd ”Fira 50” i kassan

Semester vid uppsägning pga arbetsbrist

Semester vid uppsägning pga arbetsbrist. Det är viktigt att känna till de lagar som gäller för förlorad anställning. När du lämnar in din avskedsansökan eller blir uppsagd är det alltid rimligt att ta ledigt från arbetet under uppsägningstiden om den redan har beviljats. Om semestern däremot inte redan är beviljad, kan du normalt inte få ut semester under uppsägningstiden om arbetsgivaren inte går med på det.

Semester vid uppsägning pga arbetsbrist semesterlagen

Semesterlagen innehåller en skyddsregel som ger rätt till minst fyra veckors sammanhängande semester under perioden juni-augusti. Om din uppsägningstid omfattar hela denna period har arbetstagarna rätt till ytterligare en semestervecka efter att ha tagit ut sin fulla semesterkapacitet i förväg. För övrig tid finns det ingen sådan rätt. Den ledighet som du inte får ta ut, ska du i stället få semesterersättning för senast en månad efter anställningen upphört.

Semester vid uppsägning pga arbetsbrist utan kollektivavtal

Semesterlagen har två olika regler för att beräkna semesterlönen, beroende på om du omfattas av ett kollektivavtal eller inte. Den första regeln är den vanligaste och gäller om den största delen av din lön utgörs av fasta belopp, t.ex. lön. Detta innebär att alla anställda får minst minimilön för sina arbetsdagar (eller en annan offentliggjord lön), plus skifttillägg i förekommande fall – oavsett hur få timmar de arbetade under en viss veckoperiod . Detta kan leda till högre utbetalningar än vad som är tillåtet enligt procentbaserade system, eftersom arbetsgivarna har mindre chans att fylla ut antalet anställda med skelettpersonal när verksamheten inte går så trögt!

Semester vid uppsägning pga arbetsbrist mall

Vår mall för uppsägning på grund av arbetsbrist kan du enkelt använda som en checklista när det inte finns tillräckligt med arbete. Vår mall innehåller exempel och förklaringar för hur du ska uppsätta uppsägning på grund av arbetsbrist avtalet!

Uppsägning pga arbetsbrist

Skriv juridiskt grundat uppsägning pga arbetsbrist avtal på 15 minuter till marknadens bästa pris

Uppsägning pga arbetsbrist

Skriv juridiskt grundat uppsägning pga arbetsbrist avtal på 15 minuter till marknadens bästa pris

Betygsätt denna page