SPECIALREA! Fira 5 år med 50 % rabatt!
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Skynda och använd ”Fira 50” i kassan

Öppna aktiebolag

Öppna aktiebolag kostnad

Öppna aktiebolag kan man göra på flera olika sätt:
  • Satsa minst 25 000 kr kontant i aktiekapital – detta är det traditionella sättet att öppna aktiebolag på.
  • Använd apportegendom i bolags bildandet – relevanta egendomar motsvarande 25 000 kr till ditt aktiekapital.
  • Köp ett lagerbolag – köp ett tomt aktiebolag.

Starta aktiebolag insats med och utan apportegendom

För att starta ett aktiebolag krävs det en så kallad stiftelseurkund och bolagsordning. De som skapar bolaget kallas för stiftare. Stiftelseurkunden ska bland annat ange hur mycket som ska betalas för varje aktie, uppgift om funktionärer i aktiebolaget och ett förslag till en bolagsordning. I bolagsordningen ska också namnet på bolaget uppges och vilken verksamhet företaget skall ha. Sedan skall aktierna tecknas och det gör man genom att skriva in vem som tecknar vilket antal aktier i stiftelseurkunden. Aktierna betalas genom att man sätter in 25 000 kr på ett visst konto på banken eller använder sig av så kallad apportegendom. Från banken får man ett intyg på att bolaget är bildat, som man skickar in till bolagsverket. Stiftelseurkunden skrivs under av samtliga stiftare och då är aktiebolaget bildat! Det som återstår är anmälan till skatteverket och bolagsverket. De sistnämnda registrerar bolaget i det valda namnet.

Öppna akitebolag med apportegendom

Apportegendom är egendom som används som ersättning eller komplement till de 25 000 kr i aktiekapital. Det kan vara bilar, varor och även immateriell egendom som handelsbolag, eller upphovsrätten till musik. Det skall vara något som tillför värde till företaget och värderas av en revisor. Med hjälp av apportegendom kan man till exempel lätt starta ett dotterbolag med egendomar ifrån bolaget.

Apportbolag

Starta nytt aktiebolag utan kontaktainstats via ditt nuvarande aktiebolag!

Köpa ett lagerbolag

Alternativet till att öppna ett nytt aktiebolag är att köpa ett lagerbolag. Då köper du ett färdigt aktiebolag som redan har ett organisationsnummer. En fördel med detta är att du kan komma igång att anställa, hyra lokal etc på en gång eftersom bolaget finns. Du måste dock ha samma aktiekapital som när du öppnar ett eget nytt bolag. Att köpa ett lagerbolag går nästan lika fort som att bilda ett nytt bolag nuförtiden eftersom allt sköts via nätet. Det kan dessutom bli lite dyrare. Vi på Snabb avtal kan hjälpa dig med information runt detta också.

Hur öppnar man ett aktiebolag

Det beror ju alltså på din ekonomiska situation för tillfället. Kontakta gärna oss för en diskussion om till exempel apportegendom så hjälper vi dig att öppna aktiebolag.

Apportbolag

Starta nytt aktiebolag utan kontaktainstats via ditt nuvarande aktiebolag!

Apportbolag

Starta nytt aktiebolag utan kontaktainstats via ditt nuvarande aktiebolag!

Betygsätt denna page